Bomboloni punjeni mascarponeom

Bomboloni su slastica tipična za pokrajinu Emiliju Romagnu, a slični su krafnama. Obično se pune marmeladom, čokoladom ili slastičarskom kremom.

Bomboloni punjeni mascarponeom

photo

  • 500 g brašna
  • 25 g svježeg kvasca
  • 4 jaja
  • 50 g šećera
  • 1 kuhani krumpir
  • za prženje ulje
  • za posipanje šećer u prahu
  • 300 g Galbani Marscaponea
  • 3 žlice šećera
  • 1 vrećica vanilin-šećera

Tajne talijanske kuhinje

Bombolone odlično prati prosecco, talijansko pjenušavo desertno vino ili naš prošek.

  1. Sve sastojke za tijesto pomiješajte mikserom dok ne dobijete glatko, elastično tijesto. Pokrijte kuhinjskom folijom i pustite da se diže 2 sata na toplom mjestu (pazite da nije na propuhu).
  2. Tijesto zatim izvadite na pobrašnjenu površinu i razvaljajte na debljinu oko 1 cm. Čašom ili kalupom režite krugove promjera 5 cm. Maknite višak tijesta, razdvojite krugove i ostavite da se tijesto diže dok ne udvostruči volumen.
  3. U međuvremenu pripremite kremu. Bjelanjke istucite u čvrst snijeg kojem pažljivo dodajte šećer. Zatim dodajte tučene žumanjke, mascarpone i sjemenke vanilije (ili vanilin-šećer) i lagano miješajte. Kad dobijete baršunastu kremu pokrijte je kuhinjskom folijom i stavite u hladnjak da se ohladi.
  4. Ulje za prženje stavite u dublju posudu i zagrijte ga na 170 °C. Pržite krugove od tijesta dok ne dobiju zlatnu boju. Izvadite ih iz ulja i ocijedite na kuhinjskom papiru koji će upiti višak masnoće.
  5. Osušene bombolone slastičarkom špricom punite pripremljenom kremom.
  6. Pospite šećerom u prahu i poslužite.
  7. Buon appetito!
Povratak na vrh