Conchiglioni punjeni kremom od sira

Beskrajni su oblici tjestenina u Italiji, a conchiglioni su svakako među zanimljivijima. U prijevodu doslovno znače “velike školjke“, a pripremaju se punjeni. Obično se i zapeku u pećnici, ali mi vam donosimo jednostavniju verziju bez pečenja, savršenu za predjelo.

Conchiglioni punjeni kremom od sira

photo

  • 50 g maslaca
  • 1 kockica za juhu
  • 4 kolutića sira Galbani Bel Paese
  • nekoliko listova bosiljka
  • 400 g conchigiliona
  • po želji peršina za dekoraciju

Tajne talijanske kuhinje

Ne možete li naći conchiglione napravite ovo jelo s canellonima koje ćete narezati na manje komade.

  1. U pliću posudu stavite maslac, kockicu juhe i nekoliko žlica vode. Stavite je na srednju vatru i pustite da se kuha nekoliko minuta.
  2. Dodajte 4 kolutića sira Galbani Bel Paese i miješajte dok se dobro ne rastope. Pred sam kraj umiješajte narezani bosiljak.
  3. U međuvremenu skuhajte conchiglione i punite ih pripremljenom smjesom. Gotove pospite peršinom. Buon appetito!
Povratak na vrh