Lisnato tijesto s jagodama

Mirisne domaće jagode svuda su oko nas. Predlažemo vam i da ih iskoristite u ovom jednostavnom osvježavajućem kolaču.

Lisnato tijesto s jagodama

photo

  • 1 paketić lisnatog tijesta
  • 250 g Galbani Mascarponea
  • 100 g šećera u prahu
  • 750 ml vrhnja za šlag
  • 30 g maslaca
  • 200 g jagoda
  • za posipanje šećer u prahu

Tajne talijanske kuhinje

Isti recept možete pripremiti i s malinama i trešnjama.

  1. Razvaljajte lisnato tijesto, nabockajte ga vilicom i premažite rastopljenim maslacom. Pecite ga u 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C.
  2. Pečeno tijesto pustite da se ohladi i narežite na kvadrate 10x10 cm.
  3. Očistite jagode, narežite ih na kockice i stavite u zdjelu gdje ćete ih pomiješati s 2 žlice šećera.
  4. Zatim pomiješajte preostali šećer s vrhnjem i istucite ga u šlag. Dodajte mu i mascarpone.
  5. Na svaki komadić pečenog tijesta stavite sloj smjese sa sirom, zatim jagode i na kraju pokrijte drugim komadićem tijesta. Pospite šećerom u prahu.
  6. Buon appetito!
Povratak na vrh