Cheesecake s čokoladom

Tako puno recepata za tortu od sira, a tako malo vremena! Slažete se? Pokušajte rasčistiti pretrpani raspored i počastiti se kremastom poslasticom koja će oduševiti vaše nepce savršenom kombinacijom ukusnog biskvita, kreme od sira i prelijeva od čokolade.

Cheesecake s čokoladom

photo

  • 500 g Galbani mascarpone sira
  • 150 g integralnog keksa
  • 100 g čokolade za kuhanje
  • 2 jaja
  • 110 g šećera
  • 1 limun
  • 1 vrećica vanilin šećera
  • 150 ml Dukat Brzo&Fino slatkog vrhnja
  • 100 g Dukat Brzo&Fino maslaca za kuhanje

Tajne talijanske kuhinje

Za još finiji okus, smjesi za biskvit možete dodati šaku prženih, mljevenih lješnjaka, oraha ili badema.

  1. Usitnite keks i pomiješajte ga s otopljenim maslacem potom stavite u kalup hladiti na otprilike sat vremena (može i u hladnjak na 30 minuta).
  2. U međuvremenu pomiješajte jaja, slatko vrhnje, mascarpone i šećer.
  3. Pred sam kraj kremi dodajte vanillin šećer.
  4. Ohlađeni biskvit od keksa i maslaca prelijte kremom i stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na na 170° i pecite otprilike 60 minuta.
  5. Dok se torta peče, napravite prelijev od čokolade, odnosno na laganoj vatri rastopite čokoladu pomiješanu s preostalim slatkim vrhnjem.
  6. Jednom kada je torta pečena, prelijte je prelijevom od čokolade, ukrasite i servirajte. Buon appetito!
Povratak na vrh