Cheesecake s mascarponeom i čokoladom

Savršeni recept za početnike jer se ovaj kolač ne peče. Umjesto kalupa u obliku zvijezda možete koristiti i običan okrugli kalup za tortu.

Cheesecake s mascarponeom i čokoladom

photo

  • 250 g Galbani Mascarpone
  • 200 g vrhnja za šlag
  • 10 g želatine u listićima
  • 2 žličice mlijeka
  • 60 g šećera u prahu
  • 250 g keksa
  • 80 g rastopljenog maslaca (ohlađenog)
  • 4 žličice kakaa u prahu
  • 1 žličica cimeta
  • po želji gorkog kakaa u prahu

Tajne talijanske kuhinje

Imate li domaćih, nešpricanih limuna naribajte njihovu koricu u smjesu od sira.

  1. Pripremite podlogu tako što ćete u mikser staviti smrvljene kekse, ohlađeni rastopljeni maslac, kakao i cimet te miješati dok ne dobijete jednoliku smjesu.
  2. Smjesu rasporedite u 4 kalupa u obliku zvijezde koje ćete zatim staviti u hladnjak. Kalupe prethodno namastite kako biste lakše izvadili kolač kad bude gotov.
  3. Zatim rastopite želatinu u hladnoj vodi. U zdjeli za miješanje dobro pomiješajte hladni mascarpone sa šećerom u prahu. Polako dodajte mlijeko i rastopljenu želatinu.
  4. Kremu stavite preko rashlađene podloge i držite u hladnjaku najmanje dva sata.
  5. Pažljivo otvorite kalupe i prije posluživanja pospite gorkim kakaom u prahu. Buon appetito!
Povratak na vrh