Rižoto s radičem

Rižot, baš kao i špagete, možete pripremiti skoro sa svim što vam dođe pod ruku. Mi vam predlažemo radič, aromatičnu zeljastu biljku s karakterističnim crveno-ljubičastim listovima. Ovaj rižoto oduševit će vam tipično jesenskim aromama i bojama, a budući da je jesen vrijeme kad radič dolazi na naše tržnice sigurni smo da ćete ga često pripremati.

Rižoto s radičem

photo

  • 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 1 luk
  • 1 grančica svježeg timijana
  • 1 čaša bijelog suhog vina
  • 1 litra povrtnog temeljca
  • 180 g Galbani mascarponea
  • nekoliko listova radiča
  • po želji naribane korice manjeg limuna
  • prstohvat soli i papra

Tajne talijanske kuhinje

Gorkast okus radiča ublažit će sir mascarpone.

  1. U dubljoj tavi zagrijte ulje, popržite luk narezan na kockice, grančicu svježeg timijana te dodajte rižu. Pržite je nekoliko minuta, a zatim zalijte bijelim vinom.
  2. Nastavite kuhati 15-16 minuta, dodajući malo po malo kipući povrtni temeljac.
  3. Kad je riža skoro kuhana dodajte mascarpone Galbani, radič narezan na trakice, naribanu koricu limuna te papra po želji.
  4. Sve promiješajte, skinite s vatre i ostavite nekoliko minuta prije posluživanja. Buon appetito!
Povratak na vrh