Panna cotta

Raskošna panna cotta potječe iz jednostavne seljačke kuhinje Pijemonta.

Panna cotta

photo

  • 500 g Galbani Marscaponea
  • 500 ml slatkog vrhnja
  • 4 listića želatine
  • 150 g šećera
  • malo ekstrakta ruma
  • 70 g šećera za karamel

Tajne talijanske kuhinje

Pannu cottu najlakše ćete izvaditi iz kalupa tako da ga na nekoliko trenutaka potopite u vruću vodu. Pazite samo da voda ne uđe u kalup.

  1. Potopite listiće želatine u hladnu vodu na 10 minuta.
  2. U zdjeli izmiješajte mascarpone i svježe vrhnje. Dodajte im šećer i stavite zdjelu na vatru. Miješajte dok ne zakuha, a zatim dodajte ocijeđene listiće želatine. Sve dobro promiješajte i maknite s vatre.
  3. Šećer za karamel stavite u manji lončić s debelim dnom te pustite da se otopi i karamelizira na laganoj vatri. Karamelom zatim obložite pripremljene kalupe.
  4. U kalupe zatim dodajte pripremljenu pannu cottu i sve stavite u hladnjak na najmanje 6 sati.
  5. Prije posluživanja izvadite iz kalupa.
  6. Buon appetito!
Povratak na vrh