Tiramisu s ananasom

Jednostavan desert kojem je uspjeh zajamčen.

Tiramisu s ananasom

photo

  • 400 g piškota
  • 300 g Galbani Mascarponea
  • 1 limenka konzerviranog ananasa
  • 2 jaja
  • 70 g šećera u prahu aromatiziranog vanilijom

Tajne talijanske kuhinje

Umjesto u kavu, za ovaj tiramisu piškote namočite u voćnom soku.

  1. Ocijedite kriške ananasa i sačuvajte sirup.
  2. U velikoj posudi pomiješajte žumanjke i šećer dok ne dobijete bijelu, pjenastu smjesu u koju ćete dodavati mascarpone, žlicu po žlicu, kako biste dobili kremu bez grudica.
  3. U drugoj posudi bjelanjke istucite u čvrst snijeg. Snijeg pažljivo dodajte kremi s mascarponeom.
  4. Ananas narežite na kockice i polovicu dodajte u kremu.
  5. Uzmite vatrostalnu posudu i na njezino dno rasporedite piškote namočene u sirup od ananasa, na njih stavite sloj kreme i po njoj pospite dio preostalih kockica ananasa. Zatim stavite još jedan red piškota, kreme i ananasa.
  6. Posudu zamotajte u kuhinjsku foliju i stavite u hladnjak na najmanje 4 sata.
  7. Buon appetito!
Povratak na vrh