Tiramisu s marelicama i bademima

Tradicionalno, tiramisu se servira u kockama i ne osvježava voćem. No to ne znači da se s receptom ne smijete poigrati! Isprobajte ovu inačicu koja na popisu sastojaka ima marelice i bademe i koja se poslužuje u visokim čašama.

Tiramisu s marelicama i bademima

photo

  • 250g Galbani Mascarpone sira
  • 80g šećera u prahu
  • 3 jaja
  • 8 prepolovljenih marelica u sirupu
  • 2 žlice sirupa od marelice
  • 50g blanširanih, ali neoguljenih badema
  • 12 keksića od badema

Tajne talijanske kuhinje

Tiramisu bi se prije serviranja trebao hladiti barem 12 sati, a idealno čak 24 sata.

  1. Polovice marelica izvadite iz konzerve, ocijedite i prepolovite.
  2. Odijelite bjelanjke od žutanjaka, zatim žutanjke pjenasto pomiješajte sa šećerom te im dodajte mascarpone i dvije jušne žlice sirupa od marelica.
  3. Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg.
  4. Lagano miješajući združite dvije smjese.
  5. Za serviranje ove poslastice pripremite visoke čaše ili desertne posude pa na dno svake stavite keks od badema, komad marelice, par blanširanih badema i tiramisu kremu.
  6. Sve zajedno stavite u hladnjak. Servirajte hladno. Buon appetito!
Povratak na vrh