Tiramisu s kestenima i kruškama

Jesen je, stoga vam donosimo prigodni recept tradicionalnog talijanskog deserta, inačicu s okusom kestena i krušaka. Kome ćete pripremiti ovo mekano zadovoljstvo za nepce?

Tiramisu s kestenima i kruškama

photo

  • 250 g kesten pirea
  • 3 jaja
  • 12 piškota
  • 2 žlice šećera
  • po želji kakao u prahu
  • malo soka od kruške
  • 250 g Galbani mascarpone sira
  • 3 kruške

Tajne talijanske kuhinje

Pomiješajte 1 žlicu ruma sa sokom od kruške za dodatnu aromu.

  1. Pomiješajte mascarpone i kesten pire.
  2. Bjelanjke, zajedno sa šećerom istucite u snijeg, potom ih pridružite kremi od mascarponea i kesten pirea.
  3. Piškote umoćite u sok od kruške i posložite ih na dno posudica u kojima ćete servirati tiramisu.
  4. Na piškote stavite komade narezanih krušaka i završite kremom od mascarponea i kesten pirea.
  5. Prije serviranja, tiramisu dobro ohladite u hladnjaku i pospite kakaom u prahu.
Povratak na vrh