Juneća pisanica sa senfom i mascarponeom

Brz i jednostavan recept za one dane kad ništa ne stignete. Vjerujte nam, pripremit ćete ga brže nego što će vam stići naručena hrana iz dostave. A neopisivo je ukusniji.

Juneća pisanica sa senfom i mascarponeom

photo

  • 600 g juneće pisanice
  • 180 g Galbani mascarponea
  • 2 - 3 žličice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 2 žlice senfa
  • po želji zelenog papra

Tajne talijanske kuhinje

Uspjeh ovog recepta leži u senfu, zato koristite što kvalitetniji. Čak i ako je senf skuplji, ne treba vam ga puno, samo dvije žlice.

  1. U većoj tavi zagrijte ulje i popržite medaljone, po 3 - 4 minute sa svake strane.
  2. Lagano posolite medaljone, izvadite ih iz tave i čuvajte na toplom.
  3. Zatim u tavu stavite mascarpone Santa Lucia, dodajte senf, zeleni papar i 1 dl vode. Dobro promiješajte i kuhajte umak 5 minuta na laganoj vatri. Dodajte soli po potrebi.
  4. Poslužite medaljone uz umak, a po želji za prilog pripremite i miješanu salatu. Buon appetito!
Povratak na vrh