Cheesecake s limunom

Mini cheescake s limunom profinjeni je desert koji možete poslužiti uz koktel, ali i uživati u njemu kao svježem međuobroku.

Cheesecake s limunom

photo

  • 150 g keksi
  • 150 g Galbani Ricotte
  • 80 g maslaca
  • 2 žlice šećera od šećerne trske
  • 250 g Galbani Mascarponea
  • 100 g slatkog vrhnja
  • 100 g šećera u prahu
  • 30 ml soka od limuna
  • 2 limuna naribana korica
  • 30 g želatine u listićima

Tajne talijanske kuhinje

Budući da se radi o jednostavnom receptu sa samo nekoliko sastojaka pobrinite se da koristite samo najkvalitetnije namirnice kako biste sigurno zadivili svoje goste

  1. Kekse sameljite u mikseru, a zatim im dodajte maslac otopljen na pari i šećer. Dobro promiješajte da dobijete kompaktnu smjesu.
  2. Smjesu stavite u kalup za tortu promjera oko 22 cm koji ste prethodno obložili papirom za pečenje. Stražnjom stranom žlice rasporedite i sabijte smjesu po dnu kalupa.
  3. Kalup stavite u hladnjak da se ohladi i stisne.
  4. Pomiješajte ricottu, mascarpone i šećer u prahu u jednoličnu smjesu.
  5. Istucite slatko vrhnje i dodajte ga kremi od sira. Pomiješajte i naribanu koricu od limuna.
  6. U međuvremenu otopite listiće želatine u hladnoj vodi i zatim je ocijedite. Dodajte je kremi od sira.
  7. Izvadite bazu iz hladnjaka i po njoj rasporedite kremu. Stavite je u hladnjak na još 2-3 sata.
  8. Prije posluživanja izvadite je iz hladnjaka i izrežite na male kockice. Svaku ukrasite tankom kriškom limete po mogućnosti glazirane u šećeru.
  9. Buon appetito!
Povratak na vrh