Tiramisù od manga i crvenog grejpa

Tradicionalna talijanska poslastica sočna je i osvježavajuća. U svakoj kombinaciji, a posebno onoj s citrusnim i egzotičnim voćem! Iako svoje mjesto za stolom nalazi tijekom cijele godine, zbog sastojaka najbolje prija u tople proljetne dane i sparne ljetne noći.

Tiramisù od manga i crvenog grejpa

photo

  • 250g Galbani mascarpone sira
  • 50g šećera u prahu
  • 2 roza grejpa
  • 100g pirea od manga
  • 8 komada keksa (čajnog ili od maslaca)
  • 4 jestiva narančina cvijeta
  • 2 jaja
  • 2 manga
  • 8 komada keksa (čajnog ili od maslaca)

Tajne talijanske kuhinje

Pri izradi kreme od mascarponea, jaja i šećera u prahu, uvijek upotrijebite rashlađeni mascarpone, netom izvađen iz hladnjaka!

  1. Pomiješajte žumanjke, šećer, mascarpone i mango kojeg ste prethodno ogulili i narezali na kockice.
  2. U smjesu polako umijesite snijeg od bjelanjaka.
  3. Grejp izrežite na pola, nekoliko kriški stavite po strani za dekoraciju, a od ostatka iscijedite sok.
  4. Kekse kratko namočite u sok i započnite sa slaganjem tiramisua.
  5. Na dno stavite kekse, preko njih kremu od jaja, mascarponea i šećera s kockicama manga i završite sa slojem pirea od manga.
  6. Prije serviranja ga ohladite i ukrasite s kriškama grejpa i narančinim cvjetovima. Buon appetito!
Povratak na vrh