Rolada od krumpira s mascarponeom, brokulom i kobasicom

Ukusna rolada od krumpirovog tijesta biti će savršeno predjelo, ali i glavno jelo ako je poslužimo uz salatu.

Rolada od krumpira s mascarponeom, brokulom i kobasicom

photo

  • 400 g žutih krumpira
  • 100 g brokula
  • 2 svinjeske kobasice
  • 150 g Galbani mascarponea
  • 1 čaša prosecca
  • 100 ml vrhnja za kuhanje
  • 40 g prženih sjemenki sezama
  • 2 češnja češnjaka
  • 100 g brašna
  • 2 svinjske kobasice

Tajne talijanske kuhinje

Talijanski prosecco različit je od našeg prošeka, premda su im imena slična. Naš prošek je slatko desertno vino, a prosecco je bijelo suho pjenušavo vino. Nemate li pravog prosecca možete koristiti neki drugi suhi pjenušac.

  1. Dobro operite krumpir i stavite ga cijelog i s korom kuhati u lagano posoljenu vodu.
  2. Kad se s krumpira počne ljuštiti kožica i oni postanu mekani, ocijedite ih i pustite da se ohlade. Zatim im ogulite kožicu te ih izgnječite gnječilicom za krumpir. Dodajte im brašno, jaja, muškatni oraščić, sol i papar te malo vrhnja za kuhanje. Dobro promiješajte kako biste dobili čvrsto i kompaktno tijesto. Ako je tijesto premekano dodajte još malo brašna, a ako je pretvrdo dodajte vrhnje za kuhanje.
  3. U drugoj posudi blanširajte cvjetiće brokule u lagano posoljenoj vodi.
  4. U međuvremenu, u većoj tavi popržite češnjak na ulju.
  5. Kad češnjak dobije zlatnu boju i pusti aromu izvadite ga iz tave te na ulje dodajte narezane kobasice. Popržite ih na srednje jakoj vatri i drvenom žlicom trgajte na manje komadiće.
  6. Dobro ocijedite brokulu i osušite je prije nego što je dodate u tavu s kobasicama gdje je pirjajte 10 minuta.
  7. Maknite s vatre, dodajte mascarpone Santa Lucia i provjerite treba li dodati još soli.
  8. Dobro namastite papir za pečenje i na njega razvaljajte krumpirovo tijesto tako da bude debelo nešto manje od centimetra.
  9. Na tijesto stavite smjesu od brokula, kobasice i mascarponea. Pažljivo zamotajte i pospite roladu preprženim sjemenkama sezama. Oko rolade čvrsto zamotajte papir za pečenje.
  10. Pecite 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 °C.
  11. Gotovu roladu narežite na kriške i poslužite toplu. Buon appetito!
Povratak na vrh