Conchiglioni punjeni kremom od mascarponea s tikvicama

Conchiglioni doslovno znači “velike školjke“, a radi se o uvećanoj verziji tjestenine u obliku školjke odnosno conchiglie.

Conchiglioni punjeni kremom od mascarponea s tikvicama

photo

  • 400 g conchigliona
  • 150 g Galbani Mascarponea
  • 1 luk
  • 5 tikvica srednje veličine
  • 1 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • dvije žlice naribanog parmezana
  • po želji soli i papra

Tajne talijanske kuhinje

Poseban oblik conchigliona odlični su za umake s većim komadićima mesa ili povrća koje će ući unutar tjestenine, a neće ispasti kao što bi to bilo u slučaju na primjer špageta.

  1. Nasjeckajte luk na kockice i pržite ga u tavi s malo ulja. Dodajte tikvice narezane na kolutiće debljine oko 2 milimetra.
  2. Kad su tikvice omekšale, polovicu stavite u mikser s mascarponeom, soli i paprom te izmiksajte dok ne dobijete kompaktnu kremu.
  3. Preostalu polovicu tikvica pirjajte dok im rubovi ne postanu lagano hrskavi.
  4. Tjesteninu skuhajte u puno slane vode i ocijedite.
  5. Stavite u posudu za posluživanje i odmah pomiješajte s kremom od mascarponea i preostalim prženim tikvicama. Pospite parmezanom i poslužite toplo.
  6. Buon appetito!
Povratak na vrh