Valjušci od krumpira s rikotom

Poznati kroketi na nepoznat način – s dvije vrste sira.

Valjušci od krumpira s rikotom

photo

  • 500 g krumpira
  • 120 g Galbani Ricotte
  • 2 jaja
  • 1 žumanjak
  • 1 vezica kadulje ili peršina
  • malo muškatnog oraščića
  • po želji soli i papra
  • 200 g krušnih mrvica
  • za prženje biljno ulje

Tajne talijanske kuhinje

Vrlo je važno da krumpiri imaju što manje vode u sebi prije nego ih zamijesite. Upravo zato ih trebate kuhati s korom.

  1. Skuhajte krumpire s korom.
  2. Ogulite ih i izgnječite gnječilicom za krumpir ili viljuškom. Kad se malo ohlade dodajte im jedno jaje i jedan žumanjak, ricottu Santa Lucia, pecorino, sitno nasjeckanu kadulju i peršin, sol, papar, muškatni oraščić i toliko mrvica koliko je potrebno da dobijete mekano tijesto.
  3. Vlažnim rukama oblikujte komadiće tijesta u valjuške (krokete).
  4. Valjuške umočite u umućeno jaje, a zatim ih uvaljajte u mrvice. Pržite ih na vrućem ulju dok ne dobiju zlatnu boju.
  5. Poslužite toplo.
  6. Buon appetito!
Povratak na vrh
Vaša privatnost

Kada posjetite bilo koju web stranicu, ona može pohraniti ili dohvatiti podatke u vašem pregledniku, uglavnom u obliku kolačića. Te informacije mogu biti o vama, vašim željama ili uređaju i uglavnom se koriste kako bi web-lokacija funkcionirala kako to očekujete. Informacije obično ne mogu izravno identificirati, ali vam to može pružiti više personaliziranog web iskustva.