Patlidžani punjeni ricottom i cherry-rajčicama

Zadnje dane ljeta najbolje je iskoristiti za ukusna jela sa svestranim patlidžanima.

Patlidžani punjeni ricottom i cherry-rajčicama

photo

  • 4 srednje velika patlidžana
  • 200 g Galbani Riccote
  • 1 češanj češnjaka
  • 300 g cherry-rajčica
  • 30 g parmezana
  • dvije žlice kapara
  • 3 žlice zelenih maslina
  • po želji bosiljka, soli i papra
  • 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 1 Galbani mozzarella

Tajne talijanske kuhinje

Kako god pripremate patlidžane uvijek je bolje da ostavite kožu. Patlidžani će biti ukusniji i kompaktniji.

  1. Operite patlidžane, narežite ih na polovice i 15 minuta kuhajte u posoljenoj vodi dok ne omekšaju.
  2. Izdubite sredinu žlicom, ali pazite da ostavite sloj od barem pola centimetra uz koru.
  3. Izvađenu sredinu patlidžana nasjeckajte i pomiješajte s malo bosiljka.
  4. U neprianjajuću tavu stavite nekoliko žlica maslinovog ulja, dodajte sredinu patlidžana, posolite, popaprite i pržite na jakoj vatri 5 minuta.
  5. Izvadite patlidžan i u istu tavu stavite još malo maslinova ulja, nasjeckani češnjak, kapare i masline. Kratko ih popržite i zatim dodajte rajčice prerezane na pola, bosiljak, sol i papar te pirjajte 10 minuta. Na kraju dodajte i već pripremljenu sredinu patlidžana.
  6. Posolite polovice patlidžana i napunite ih smjesom od povrća kojoj ste dodali i mozzarellu narezanu na kockice. Pospite parmezanom i pecite 30 minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 180°.
  7. Buon appetito!
Povratak na vrh