Biskvit s ricottom i čokoladom

Ovaj biskvit brzo se priprema, a možete ga poslužiti uz čaj ili kavu, ili čak uz čašu mlijeka za ukusan doručak.

Biskvit s ricottom i čokoladom

photo

  • 300 g brašna
  • 250 g Galbani ricotte
  • 150 g čokolade za kuhanje
  • 3 jaja
  • 1 vrećica suhog kvasca
  • malo naribane korice organskog limuna
  • za posipanje šećer u prahu
  • 250 g šećera

Tajne talijanske kuhinje

Umjesto korice limuna možete koristiti i naribanu koricu naranče. Naranča se odlično sljubljuje s čokoladom, a želite li još intenzivniji okus dodajte i nekoliko kapljica arome naranče.

  1. Za početak naribajte čokoladu za kuhanje.
  2. Zatim u posudu stavite ricottu i miješajte je drvenom žlicom dok ne dobijete jednoličnu kremu.
  3. Odvojite žumanjke od bjelanjaka. U kremu od ricotte dodajte žumanjke, prosijano brašno, naribanu čokoladu, kvasac i naribanu koricu limuna. Dobro promiješajte sve sastojke.
  4. U drugoj posudi istucite čvrst snijeg od bjelanjaka koji ćete onda pažljivo, žlicu po žlicu, umiješati u kremu od čokolade i sira. Uvijek miješajte od dna prema vrhu smjese.
  5. Namastite i pobrašnite kalup ili ga obložite papirom za pečenje. U njega izlijte smjesu i pecite biskvit oko 40 minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 180 °C.
  6. Pečeni biskvit izvadite iz pećnice i pustite da se ohladi. Zatim ga izvadite iz kalupa i pospite šećerom u prahu.
  7. Buon appetito!
Povratak na vrh