Pržene naranče s ricottom

Jednostavan i brz jesenski recept prikladan i za predjelo i za međuobrok.

Pržene naranče s ricottom

photo

  • 500 g Galbani Ricotte
  • 3 velike naranče
  • 2 jaja (1 cijelo i 1 bjelanjak)
  • 2 žlice oštrog brašna
  • po želji soli i papra
  • 1 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 70 g oštrog brašna
  • 1 dl svjetlog piva
  • 2 žlice naribanog parmezana
  • 1 žlica biljnog ulja za prženje

Tajne talijanske kuhinje

Za ovo jelo nađite naranče iz organskog uzgoja budući da im prije pripreme nećete odstraniti koru.

  1. U većoj posudi vilicom nježno pomiješajte jaje, ricottu, parmezan i brašno. Dodajte sol i papar prema ukusu i stavite u hladnjak bar sat vremena.
  2. U međuvremenu pripremite tijesto za naranče: u posudu stavite brašno i dodajte pivo. Pjenjačom energično pomiješajte i na kraju dodajte maslinovo ulje i bjelanjak.
  3. Naranče dobro operite i narežite na tanke okrugle kriške.
  4. Zagrijte ulje za prženje, kriške naranče umočite u tijesto, a zatim ih pržite dok tijesto ne dobije zlatnu boju.
  5. Izvadite ricottu iz hladnjaka i žlicom napravite žličnjake veličine kriški naranče. I njih popržite i stavite da se ocijede na papirnatim ručnicima.
  6. Na kraju na svaku krišku naranče stavite jedan žličnjak. Poslužite hladno.
  7. Buon appetito!
Povratak na vrh