Leća s kobasicama

Još jedan izdašan zimski recept koji će vas ugrijati u hladnim danima.

Leća s kobasicama

photo

  • 1 luk
  • 350 g kuhane leće
  • 1 češanj češnjaka
  • 1 grančica ružmarina i kadulje
  • 2 jaja
  • 3 lista lovora
  • 300 ml goveđeg temeljca
  • 250 g Galbani Ricotte
  • 1 veća kobasica
  • 1 mrkva i celer

Tajne talijanske kuhinje

Talijani vjeruju da leća poslužena za Novu godinu donosi sreću.

  1. Veću posudu napunite vodom i u njoj skuhajte kobasicu.
  2. Kuhanu kobasicu ogulite, narežite na kolutove i usitnite ih u mikseru. Dodajte ricottu i jaja te sve dobro promiješajte. Pripazite na gustoću smjese, ako je premekana dodajte žlicu mrvica.
  3. Od pripremljene smjese napravite male kuglice koje ćete pržiti na ulju dok ne dobiju lijepu zlatnu boju, a zatim ih ocijedite na upijajućem papiru.
  4. Sitno nasjeckajte celer, mrkvu i luk i popržite ih na 5 žlica maslinovog ulja. Zatim dodajte leću i pržite još dvije minute.
  5. Na veći tanjur za posluživanje izvadite leću, a po njoj rasporedite pržene okruglice. Poslužite toplo.
  6. Buon appetito!
Povratak na vrh