Valjušci od krumpira s rikotom

Poznati kroketi na nepoznat način – s dvije vrste sira.

Valjušci od krumpira s rikotom

photo

  • 500 g krumpira
  • 120 g Galbani Ricotte
  • 2 jaja
  • 1 žumanjak
  • 1 vezica kadulje ili peršina
  • malo muškatnog oraščića
  • po želji soli i papra
  • 200 g krušnih mrvica
  • za prženje biljno ulje

Tajne talijanske kuhinje

Vrlo je važno da krumpiri imaju što manje vode u sebi prije nego ih zamijesite. Upravo zato ih trebate kuhati s korom.

  1. Skuhajte krumpire s korom.
  2. Ogulite ih i izgnječite gnječilicom za krumpir ili viljuškom. Kad se malo ohlade dodajte im jedno jaje i jedan žumanjak, ricottu Santa Lucia, pecorino, sitno nasjeckanu kadulju i peršin, sol, papar, muškatni oraščić i toliko mrvica koliko je potrebno da dobijete mekano tijesto.
  3. Vlažnim rukama oblikujte komadiće tijesta u valjuške (krokete).
  4. Valjuške umočite u umućeno jaje, a zatim ih uvaljajte u mrvice. Pržite ih na vrućem ulju dok ne dobiju zlatnu boju.
  5. Poslužite toplo.
  6. Buon appetito!
Povratak na vrh