Tramezzini s maslinama i mozzarellom

Tramezzino je talijansko ime za sendvič. Tradicija nalaže da je kruh od kojeg se radi trokutastog oblika te da mu je pri pripremi odstranjena kora. Mi smo tramezzine tostirali i nadjenuli mozzarellom i crnim maslinama. Iako se najčešće jedu prije ručka uz kavu, mi vam ipak savjetujemo da ove kušate kao predjelo ili kasno večernji snack.

Tramezzini s maslinama i mozzarellom

photo

  • 8 kriški toast kruha
  • 125 g Galbani mozzarelle narezane na 4 ploške
  • 60 g crnih, otkoštičenih maslina
  • nekoliko listova svježeg bosiljka
  • po želji ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • prstohvat soli

Tajne talijanske kuhinje

Pravi tramezzino je sendviči u obliku trokuta kojem morate odstraniti koru. Najsočniji su oni koji imaju nekoliko slojeva.

  1. Prepolovite kriške kruha, premažite ih ekstra djevičanskim maslinovim uljem i pecite u pećnici 5 minuta na 180 stupnjeva.
  2. U međuvremenu usitnite masline, operite i osušite bosiljak, narežite mozzarellu.
  3. Nadjenite tramezzine, ukrasite ih čačkalicama i bosiljkom. Buon appetito!
Povratak na vrh