Slana savijača s patlidžanom, rajčicama i bosiljkom

Slana savijača s patlidžanom, rajčicama, bosiljkom i mozzarellom predjelo je koje možete poslužiti svakome! Naravno, postoji mogućnost da će vam se slana savijača s ovim nadjevom toliko svidjeti da ćete je vrlo često ukućanima poslužiti kao glavni obrok, a oni vam to neće zamjeriti.

Slana savijača s patlidžanom, rajčicama i bosiljkom

photo

  • 1 pakiranje lisnatog tijesta
  • 2 srednje velika patlidžana
  • 3 zrele rajčice
  • nekoliko listova bosiljka
  • 1 češanj češnjaka
  • malo soli
  • nekoliko kriški Galbani Mozzarelle
  • malo ekstra djevičanskog maslinovog ulja

Tajne talijanske kuhinje

Nepojedenu svježu mozzarellu najbolje je pohraniti u vodi. Nakon što otvorite mozzarellu, čuvajte je u posudi s vodom i zatvorite poklopcem. Vodu mijenjajte svaki dan, a mozzarellu pojedite čim prije jer je najukusnija dok je svježa.

  1. Narežite patlidžan na kocke i blanširajte ga u zagrijanoj tavi s malo soli i ulja pritom pazeći da ne izgori.
  2. Kad patlidžan omekša dodajte mu ekstra djevičansko maslinovo ulje, češnjak i rajčice narezane na veće komade.
  3. Pirjajte dok patlidžani ne omekšaju i dok rajčice puste umak, potom maknite s vatre, dodajte svježi bosiljak i kriške mozzarelle koje ste prethodno nasjeckali na kockice.
  4. Razvaljajte lisnato tijesto, po njemu rasporedite nadjev, zarolajte i savijaču prebacite na pleh za pečenje kojeg ste prethodno prekrili papirom za pečenje.
  5. Površinu savijače premažite žumanjkom i stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu otprilike 40 minuta na 200°. Servirajte toplo, buon appetito!
Povratak na vrh