Slana torta

  • -
  • Galbani Fan
Slana torta

photo

  • 1,5 dcl zobenih pahuljica
  • 1 dcl integralnog brašna
  • 1/2 vrećice suhog kvasca
  • 0,3 dcl maslinovog ulja
  • 2 dcl vode
  • sjemenke suncokreta, sezama, lana
  • 5 komada izrezanih maslina
  • po ukusu sol, origano, bosiljak, vlasac
  1. Sastojke za koru dobro pomješati, napraviti tijesto da bude što mekše, po potrebi dodati još vode i u kalup za torte staviti peći oko 20 minuta na 200.
  2. Do tada u multipraktiku napraviti kremu od 375 g Zagrebačkog sira, 200 g Dukat domaćeg vrhnja, 100 g Dukatele, 4 pune žlice ajvara, soli, granula češnjaka, napraviti glatku kremu.
  3. Kada se kora ohladi po želji možete poslagati oko 150 g šunke, no u ovoj slikanoj varijanti je bez šunke. Premazati kremom od sira i ajvara, te ukrasiti sa šnitama Galbani mozzarelle, maslinama i rajčicama.
  4. Dobro prohladiti nekoliko sati u hladnjaku. Dobar tek!
Povratak na vrh