Torta od krušaka s komadićima čokolade

Malo drugačija torta koja umjesto kreme ima sočne kruške.

Torta od krušaka s komadićima čokolade

photo

  • 4 kruške viljamovke
  • 250 g glatkog brašna
  • 100 g čokolade za kuhanje
  • 200 g šećera
  • 1 žličica smeđeg šećera
  • 35 g maslaca
  • 1 vrećica suhog kvasca
  • po želji naribane korice limuna
  • 3 jaja
  • 250 g Galbani mascarponea

Tajne talijanske kuhinje

Kupite nešto više krušaka i poslužite ih i za predjelo s parmezanom. Svježina krušaka savršeno se sljubljuje s pikantnošću parmezana.

  1. Ogulite kruške i kuhajte ih 10 minuta u posudi s pola decilitra vode, korom limuna i smeđim šećerom. U slučaju da su kruške zrele i pune soka pustite da sok ispari na jakoj vatri.
  2. Rastopite maslac i zatim ga pomiješajte s mascarponeom i šećerom. Smjesi dodajte žumanjke i brašno s kvascem i energično istucite tijesto.
  3. Zatim istucite bjelanjke u čvrsti snijeg i pažljivo ga dodajte tijestu, malo po malo i miješajući odozdo prema gore.
  4. Tijestu dodajte ohlađene kruške i čokoladu. Stavite sve u namašćeni i pobrašnjeni visoki kalup za tortu i pecite 50 minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 180 °C. Druga verzija je da u kalup ulijete polovinu tijesta po kojem ćete onda rasporediti kruške i čokoladu i preliti ostatkom tijesta. Buon appetito!
Povratak na vrh