Tiramisu-crumble s jabukama

Fuzija talijanskog tiramisua, francuske voćne rakije i britanskog crumblea.

Tiramisu-crumble s jabukama

photo

  • 250 g Galbani Mascarponea
  • 80 g šećera
  • 3 jabuke zlatni delišes
  • 50 g maslaca
  • 2 žlice kalvadosa (francuske rakije od jabuka)
  • 60 g smeđeg šećera od šećerne trske
  • 100 g brašna
  • 70 g omekšalog maslaca
  • 3 jaja

Tajne talijanske kuhinje

Umjesto calvadosa možete koristiti i domaću jabukovaču. Ne možete li doći ni do jabukovače, preporučujemo dobru medicu.

  1. Za crumble pomiješajte šećer i brašno te dodajte maslac izrezan na kockice. Mijesite prstima dok ne dobijete mrvičasto tijesto bez većih komadića. Tijesto stavite na lim za pečenje i pecite na 180 °C otprilike 20 minuta. Pustite da se ohladi, a zatim ponovno usitnite.
  2. Jabuke ogulite, izvadite im sredinu i narežite na kockice.
  3. U tavi otopite maslac, dodajte jabuke i pustite da se kuhaju 10 minuta. Redovito miješajte. Na kraju dodajte calvados i pustite da se ohladi.
  4. Odvojite bjelanjke od žumanjaka. Energično istucite žumanjke sa šećerom dok ne dobijete svijetlu kremu. Dodajte mascarpone.
  5. Istucite bjelanjke u čvrst snijeg i pažljivo ga dodajte smjesi od žumanjaka i sira.
  6. U više čaša ili jednu zdjelu za posluživanje stavite jabuke, a na njih smjesu od jaja i sira. Stavite u hladnjak i ostavite 12-24 sata.
  7. Prije posluživanja pospite crumbleom.
  8. Buon appetito!
Povratak na vrh