Tiramisù Mojito

Mojito je jedan od najstarijih, ali i najpoznatijih kubanskih koktela, a mi smo ga reinterpretirali na talijanski način. Iako se originalni Mojito najčešće konzumira ljeti jer osvježava, ova Tiramisu inačica idealna je za hladne jesenske i zimske večeri. U novom okusu Mojita uživajte umjereno i odgovorno!

Tiramisù Mojito

photo

  • 250 g Galbani mascarponea
  • 80 g šećera u prahu
  • 3 jaja
  • 2 limete
  • 4 svježa lista mente (usitnjena)
  • 6 svježih listova mente za dekoraciju
  • 3 cl bijelog ruma

Tajne talijanske kuhinje

Kada radite snijeg od bjelanjaka, dodajte im par kapi hladne vode i prstohvat soli.

  1. Sastružite kore od limete i nasjeckajte listove mente.
  2. Pomiješajte žumanjke i šećer u prahu, zatim im dodajte mascarpone.
  3. Od bjelanjaka napravite čvrsti snijeg.
  4. Pomiješajte dvije smjese, pridružite im koru od limete, nasjeckanu mentu i bijeli rum.
  5. Stavite u hladnjak na par sati (idealno 12).
  6. Poslužite ukrašeno s kriškom limete i par listova svježe mente.
Povratak na vrh