Osvježavajući tiramisu

Tiramisu: savršen desert za kuhare-početnike. Ne trebate ga peći, nema kompliciranih sastojaka ni pripreme, a gotov je u trenu!

Osvježavajući tiramisu

photo

  • 250 g Galbani mascarponea
  • 80 g šećera u prahu
  • 3 jaja
  • 8 polovica marelica iz kompota
  • 2 žlice sirupa iz kompota marelica
  • 1 gotovi biskvit
  • 50 g badema
  • 50 g čokolade za kuhanje

Tajne talijanske kuhinje

Kako bi okus bio još bogatiji, bademe prije ukrašavanja popržite.

  1. Ocijedite marelice i narežite ih na kriške.
  2. Odvojite žumanjke od bjelanjaka. Žumanjke i šećer energično istucite te dodajte Galbani mascarpone i žlicu sirupa iz kompota.
  3. Istucite bjelanjke u čvrsti snijeg i pažljivo ga, žlicu po žlicu, dodajte smjesi od sira i žutanjaka.
  4. Biskvit narežite prema veličini čaša u kojima ćete posluživati tiramisu, a zatim ga natopite sirupom iz kompota.
  5. U čaše stavite redom: sloj smjese od mascarponea, biskvit, kriške marelica i malo badema (koje možete i narezati). Završite kremom od mascarponea.
  6. Ukrasite kriškom marelice i bademima te pospite ribanom čokoladom.
  7. Sve stavite u frižider na 12-24 sata. Buon appetito!
Povratak na vrh