Tiramisu

Originalna i nadasve jednostavna kombinacija jaja, kave, kakaa i kremastog sira doista krijepi duh i tijelo.

Tiramisu

photo

  • 6 jaja
  • 500 g Galbani Mascarponea
  • 150 g šećera
  • 300 g piškota
  • 0,75 l jake crne kave
  • 50 ml brandyja ili amareta
  • po želji tučeno slatko vrhnje
  • po želji kakao u prahu

Tajne talijanske kuhinje

Popularna torta od sira postaje iznimno ukusna i božanstveno kremasta ukoliko umjesto krem sira ili svježeg sira upotrijebite upravo mascarpone!

  1. Pomiješajte šest žumanjaka sa 150 g šećera, te ih uz pomoćmiksera pjenasto umutite. Zatim dodajte 500 g Galbani Mascarponea, 50 ml brandyja ili amaretta i sve skupa dobro izmiješajte u kremastu smjesu.
  2. U odvojenoj posudi istucite čvrsti snijeg od preostalih 6 bjelanjaka i pažljivo ga umiješajte u prethodno napravljenu kremastu smjesu.
  3. Kada je krema gotova, uzmite oko 300 g piškota te ih lagano namočite u 0,75 l ohlađene, jake, crne kave.
  4. U posudu prvo stavite sloj piškota pa sloj kreme. Slažite tim redom sve do vrha posude, ali pripazite da svakako završite sa slojem kreme.
  5. Kad je kolač gotov, potrebno ga je staviti u hladnjak na najmanje 2 sata tako da se dobro ohladi i stisne.
  6. Prije serviranja, tiramisu obilato pospite kakaom u prahu. Ako želite da kolač bude još bogatiji, tiramisu prije posipanja kakaom možete premazati i slojem tučenog slatkog vrhnja.
Povratak na vrh