Tiramisu za zaljubljene

Jednostavan recept kojim ćete zadiviti onu posebnu osobu u svom životu.

Tiramisu za zaljubljene

photo

  • 6 jaja
  • 150 g šećera
  • 500 g Galbani Mascarponea
  • 300 g piškota
  • ¾ l kave
  • 0,5 dl ruma
  • za posipanje gorki kakao u prahu
  • po želji jagode
  • prstohvat soli

Tajne talijanske kuhinje

Kavu kojom ćete natopiti piškote pripremite ranije i pustite da se ohladi kako bi kolač zadržao svoju konzistenciju.

  1. Odvojite bjelanjke od žumanjaka.
  2. Žumanjke stavite u posudu s pola količine šećera. Dobro promiješajte da dobijete jednoliku kremu. Dodajte mascarpone i dobro promiješajte špatulom.
  3. Istucite bjelanjke u čvrsti snijeg (možete im dodati i prstohvat soli). Dodajte preostali šećer i kremu s mascarponeom. Pažljivo promiješajte dok ne dobijete homogenu smjesu.
  4. Skuhajte kavu, pustite da se ohladi i dodajte joj rum.
  5. Uzmite kalup u obliku srca (ili neki drugi koji imate). Na dno poslažite piškote i natopite ih ohlađenom kavom. Po njima stavite kremu od jaja i sira, dodajte još jedan sloj piškota i završite kremom.
  6. Pospite kakaom i stavite u hladnjak da se hladi najmanje tri sata.
  7. Prije posluživanja ukrasite pistacijama i jagodama.
  8. Buon appetito!
Povratak na vrh