Tiramisu s bademom i medom

Predstavljamo vam malo drukčiji tiramisu s vaflima umjesto uobičajenih piškota. Inače, vjeruje se da je tiramisu nastao 60-ih godina prošlog stoljeća u restoranu Le Beccherie u Trevisu. Iako je moguće da se ovaj kolač radio i ranije recept se prvi put pojavio u talijanskim kuharicama upravo u to vrijeme.

Tiramisu s bademom i medom

photo

  • 250 g Galbani mascarponea
  • 80 g šećera
  • 3 jaja
  • 2 žlice tekućeg meda
  • 50 g nasjeckanih badema
  • 8 vafli
  • 50 g nasjeckanih oblatni

Tajne talijanske kuhinje

Oblatne iz recepta možete zamijeniti suhim voćem, a umjesto vafli koristiti biskvit.

  1. Oblatne nasjeckajte na kockice. Popržite nasjeckane bademe.
  2. Vafle narežite prema obliku u koji ćete staviti tiramisu.
  3. Odvojite bjelanjke od žutanjaka. Istucite bjelanjke u čvrst snijeg.
  4. Istucite žutanjke sa šećerom dok ne dobijete bijelu kremu, dodajte maskarpone, med i nasjeckane bademe. Na kraju pažljivo umiješajte i snijeg od bjelanjaka.
  5. Na dno čaše stavite vafl, na njega oblatne, zatim kremu s mascarponeom. Na kremu stavite drugi vafl i sve završite slojem kreme.
  6. Čaše stavite u hladnjak, najbolje 12-24 sata.
  7. Prije posluživanja tiramisu ukrasite s malo meda i komadićima oblatne. Buon appetito!
Povratak na vrh