Salata s mahunama, krumpirom i mozzarellom

Zelene, zdrave i zasitne, to su mahune! Isprobajte ih na salatu upotpunjene krumpirom, Galbani Mozzarellom i aromatičnim dressingom. Možete ih konzumirati samostalno ili kao prilog nekom mesnom jelu. U oba slučaja, zadovoljit će i najrazmaženija nepca.

Salata s mahunama, krumpirom i mozzarellom

photo

  • 600 g svježih mahuna
  • 400 g žutih krumpira
  • 250 g Galbani Mozzarelle
  • malo crnog papra
  • 1 žličica žutog curryja u prahu
  • 1 žlica balzamičkog octa
  • 4 lista paprene metvice
  • malo ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 1 žličica dijon senfa

Tajne talijanske kuhinje

I povrće valja kuhati al dente, odnosno “prema zubu” kako bi pod zubima zadržalo kompaktnost, čvrstoću, ali i ono najvažnije, punoću okusa.

  1. Krumpir ogulite i narežite na kockice.
  2. Narezani krumpir stavite kuhati u lagano posoljenu vodu.
  3. U međuvremenu operite i za kuhanje pripremiti zelene mahune.
  4. Kuhajte ih u lagano posoljenoj kipućoj vodi najmanje 20 minuta.
  5. Dok se mahune i krumpiri kuhaju, pripremite preljev za salatu.
  6. Pomiješajte balzamički ocat, Dijon senf, prstohvat soli, prstohvat crnog papra, žličicu žutog curryja u prahu i pomiješajte sve zajedno u homogenu smjesu.
  7. Kada su krumpiri i mahune kuhane, procijedite ih i pustite neka se ohlade.
  8. Pomiješajte mahune i krumpire, pridružite im mozzarellu i prelijte salatnim preljevom.
  9. Prije serviranja, salatu ukrasite listovima svježe paprene metvice. Buon appetito!
Povratak na vrh