Pasta frittata

Frittata je tipično jelo talijanske kuhinje, slično omletu ili francuskom quicheu. Osnova su joj jaja, a dodaje joj se meso, sirevi, povrće ili tjestenina. Ovo jednostavno jelo brzo se priprema, a budući da se može jesti toplo i hladno u Italiji se često nalazi u kioscima s brzom prehranom i barovima, uz sendviče.

Pasta frittata

photo

  • 500 g tankih špageta
  • 100 g Galbani Mozzarella di Bufala
  • 100 g maslac
  • 100 g parmezana
  • 3 jaja
  • 2 žličice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • malo peršina
  • prstohvat soli i papra
  • nekoliko cherry rajčica

Tajne talijanske kuhinje

Pasta frittata je tipično jelo napolitanske kuhinje. Trebala bi biti čvrsta, visoka oko 4-5 cm, a površina mora biti hrskava i lijepo zapečene smeđe boje.

  1. Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju, ocijedite, stavite u posudu te dok je još topla začinite omekšalim maslacem i cherry-rajčicama. Dobro pomiješajte.
  2. U zdjelici istucite jaja u koja ćete umiješati naribani parmezan. Posolite i popaprite te prelijte preko još toplih (ali ne vrućih) špageta i pomiješajte.
  3. U tavi zagrijte ulje i dodajte polovicu tjestenine. Po njoj naslažite mozzarellu narezanu na tanke kriške te pokrijte preostalom tjesteninom.
  4. Na srednje jakoj vatri pržite frittatu s jedne strane. Zatim je prenesite na poklopac tako što ćete pustiti da iz tave sklizne na njega, na poklopac stavite sada praznu tavu i brzo okrenite da frittata padne natrag u tavu.
  5. Pustite da se frittata isprži do kraja.
  6. Možete je poslužiti toplu ili hladnu, a prije posluživanja pospite je peršinom. Buon appetito!
Povratak na vrh