Vegetarijanski kus-kus

Poznatije kao jelo sjeverne i zapadne Afrike, kus-kus je prisutan i u kuhinji zapadne Sicilije gdje se, u lokalnom dijalektu, naziva cùscusu. Sa Sicilije je prenesen u Livorno (kus-kus s janjetinom) i Genovu.

Vegetarijanski kus-kus

photo

  • 200 g kuskus
  • 200 g paprika
  • 150 g mahuna
  • 50 g smrznutog graška
  • 125 g Galbani Mozzarelle
  • 20 g sjemenki sezama
  • 40 g ulja
  • po želji soli i papra

Tajne talijanske kuhinje

  1. Za početak zakuhajte 250 g vode kojoj ste dodali žličicu ulja i malo soli. Dodajte zamrznuti grašak te odmah zatim i kus-kus. Kuhajte jednu minutu, pokrijte i maknite s vatre.
  2. Zatim narežite preostalo povrće na komadiće te ga popržite u tavi na preostalom ulju. Začinite solju i paprom, a bitno je da se povrće ne prekuha nego ostane hrskavo.
  3. Zatim u drugoj tavici lagano popržite sjemenke sezama. Prženi sezam malo zgnječite kako bi se sjemenke otvorile.
  4. Na kraju, pomiješajte kuhani kus-kus i povrće, a sve ukrasite prženim sezamom i mozzarellom narezanom na kockice.
  5. Buon appetito!
Povratak na vrh