Salata od bulgura i mozzarelle

Bulgur, žitarica koja se dobiva iz nekoliko vrsta pšenice, ima fini orašasti okus. Izvrsno se slaže s povrćem i sirom i preporuča se kao ukusna i zdrava zamjena integralnoj tjestenini. Upoznavanje s bulgurom možete početi spravljanjem ove fine salate s mozzarellom, rajčicama i hrskavom paprikom.

Salata od bulgura i mozzarelle

photo

  • 250 g Galbani mozzarelle
  • 1/2 svježe crvene paprike
  • 6 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 120 g bulgura
  • 3 rajčice srednje veličine
  • 6 listova bosiljka
  • 1 žlica limunovog soka

Tajne talijanske kuhinje

Mozzarellu na pizzu dodati zadnjih 10 minuta pečenja da se fino rastopi ne gubeći svoju nježnu svježu strukturu

  1. Skuhajte bulgur prema uputi s vrećice.
  2. Rajčice i polovicu paprika narežite na male kockice.
  3. Mozzarellu narežite na tanke prutiće, prelijte ekstra djevičanskim maslinovim uljem, posolite i zapaprite.
  4. Pomiješajte bulgur s mozzarellom i svježim povrćem, prelijte 1 žlicom limunovog soka.
  5. Prije serviranja pospite nasjeckanim svježim bosiljkom.
Povratak na vrh