Rajčice punjene salatom Caprese

Rajčice se mogu puniti na bezbroj načina. Ipak, jedan sastojak uvijek nađe mjesto u nadjevu, a to je, naravno mozzarella! Kao prilog nekom sočnom ljetnom jelu, mi vam predlažemo klasik - rajčice nadjevene Caprese salatom. Uvijek i iznova oduševljavaju okusom, ali i izgledom.

Rajčice punjene salatom Caprese

photo

  • 4 velike rajčice
  • 125 g Galbani mozzarelle
  • 1 žlica pinjola
  • 1 vezica svježeg bosiljka
  • po želji ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • prstohvat soli i papra

Tajne talijanske kuhinje

Pinjoli (jestive sjemenke mediteranskog bora) posebnom aromom sjajno upotpunjuju okus Caprese salate.

  1. Operite rajčice i izdubite ih s pažnjom (pomoću žlice).
  2. Dobivenu pulpu narežite na kockice i stavite po strani.
  3. Operite i osušite bosiljak, zatim ga usitnite.
  4. Mozzarellu također narežite na kockice i pomiješajte s rajčicom, dodajte pinjole, bosiljak i sve zajedno začinite po želji i s par kapi ekstra djevičanskog maslinovog ylja.
  5. Punjene rajčice servirajte na pladnju ukrašenje listićima svježeg bosiljka. Buon appetito!
Povratak na vrh
Vaša privatnost

Kada posjetite bilo koju web stranicu, ona može pohraniti ili dohvatiti podatke u vašem pregledniku, uglavnom u obliku kolačića. Te informacije mogu biti o vama, vašim željama ili uređaju i uglavnom se koriste kako bi web-lokacija funkcionirala kako to očekujete. Informacije obično ne mogu izravno identificirati, ali vam to može pružiti više personaliziranog web iskustva.