Prženi tost s okusom pizze

Spojili smo dva specijaliteta europske kuhinje, talijansku pizzu i francuski tost i dobili zasitni, aromatični snack za kojeg se vrijedi potruditi! Ukusan, mekan i sočan odlična je alternativa jelima čijim je spajanjem nastao. Svakako ga isprobajte!

Prženi tost s okusom pizze

photo

  • 2 kriške Galbani mozzarelle
  • 1 jaje
  • malo ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • žlica brašna
  • 200g cherry rajčica
  • 2 kriške tosta
  • malo mlijeka
  • malo krušnih mrvica
  • malo ulja od kikirikija
  • malo soli i papra

Tajne talijanske kuhinje

Sušeni origano aromom savršeno nadopunjuje kombinaciju rajčica-mozzarella. Budući da je neizostavni sastojak pizze, slobodno ga ukomponirajte i u ovaj recept.

  1. Pripremite rajčice: operite ih i narežite ih na pola. Zatim u tavu stavite malo ulja, sol, papar i origano i pirjajte ih na visokoj temperaturi oko 5 minuta. Rajčice su spremne kada omekšaju.
  2. Mozzarellu narežite na što tanje ploške i pustite neka se iz nje ocijedi višak vode.
  3. Potom pripremite tost! Na tostirani kruh stavite plošku mozzarelle, žlicu pirjanih cherry rajčica i završite s mozzarellom, a sve skupa “zatvorite” s preostalom kriškom tosta.
  4. Rubove tosta stavite u brašno, a zatim ga cijeloga stavite prvo u umiješano jaje u koje ste dodali malo mlijeka, a potom u krušne mrvice.
  5. Tost pržite u ulju od kikirikija na obje strane, ocijedite na papirnatim ubrusima i poslužite vrućeg. Buon appetito!
Povratak na vrh