Pržene naranče s ricottom

Jednostavan i brz jesenski recept prikladan i za predjelo i za međuobrok.

Pržene naranče s ricottom

photo

  • 500 g Galbani Ricotte
  • 3 velike naranče
  • 2 jaja (1 cijelo i 1 bjelanjak)
  • 2 žlice oštrog brašna
  • po želji soli i papra
  • 1 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 70 g oštrog brašna
  • 1 dl svjetlog piva
  • 2 žlice naribanog parmezana
  • 1 žlica biljnog ulja za prženje

Tajne talijanske kuhinje

Za ovo jelo nađite naranče iz organskog uzgoja budući da im prije pripreme nećete odstraniti koru.

  1. U većoj posudi vilicom nježno pomiješajte jaje, ricottu, parmezan i brašno. Dodajte sol i papar prema ukusu i stavite u hladnjak bar sat vremena.
  2. U međuvremenu pripremite tijesto za naranče: u posudu stavite brašno i dodajte pivo. Pjenjačom energično pomiješajte i na kraju dodajte maslinovo ulje i bjelanjak.
  3. Naranče dobro operite i narežite na tanke okrugle kriške.
  4. Zagrijte ulje za prženje, kriške naranče umočite u tijesto, a zatim ih pržite dok tijesto ne dobije zlatnu boju.
  5. Izvadite ricottu iz hladnjaka i žlicom napravite žličnjake veličine kriški naranče. I njih popržite i stavite da se ocijede na papirnatim ručnicima.
  6. Na kraju na svaku krišku naranče stavite jedan žličnjak. Poslužite hladno.
  7. Buon appetito!
Povratak na vrh
Vaša privatnost

Kada posjetite bilo koju web stranicu, ona može pohraniti ili dohvatiti podatke u vašem pregledniku, uglavnom u obliku kolačića. Te informacije mogu biti o vama, vašim željama ili uređaju i uglavnom se koriste kako bi web-lokacija funkcionirala kako to očekujete. Informacije obično ne mogu izravno identificirati, ali vam to može pružiti više personaliziranog web iskustva.