Povrtna pizza

Ova slasna pizza s povrćem može se uživati i topla i hladna, a savršena je za ljetne večere. Tijesto za pizzu razvaljajte u pravokutnik, a nakon pečenja pizzu narežite na manje kvadratiće koje možete poslužiti kao predjelo. Uspjeh je zajamčen! Ovu pizzu možete pripremiti i na bijelo, bez umaka od rajčice, ali s više mozzarelle. Možete dodati i neko drugo povrće: rajčice, paprike različite boje, luk...

Povrtna pizza

photo

  • 1 češanj češnjaka
  • 70 g šampinjona
  • 4 žlice umaka od rajčice
  • malo ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • po želji sol
  • 1 tijesto za pizzu
  • 1 Galbani mozzarella
  • 1 tikvica
  • 1 paprika

Tajne talijanske kuhinje

  1. Tikvicu i patlidžan operite, očistite i uzdužno narežite na tanke ploškice. Papriku narežite na tanke kolutiće.
  2. Na dobro zagrijanoj grill-tavi ispecite tikvicu, patlidžan i papriku.
  3. U međuvremenu na tavici na malo ulja popržite šampinjone narezane na ploškice i neočišćeni češanj češnjaka. Posolite.
  4. Razvaljajte tijesto za pizzu i stavite ga na namašćeni lim za pečenje. Po tijestu razmažite umak od rajčice i posolite prema ukusu. Dodajte povrće, gljive te mozzarellu narezanu na kockice. Na kraju, preko svega polijte malo maslinova ulja.
  5. Povrtnu pizzu pecite 20 minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 220 °C. Izvadite iz pećnice kad je tijesto hrskavo i lijepe zlatne boje.
  6. Poslužite toplo ili hladno.
  7. Buon appetito!
Povratak na vrh