Pizza sa škampima, kukuruzom i crnim maslinama

Ova pizza se naziva i Njemačka pizza zbog sastojaka u bojama njemačke zastave: crne masline, crveni škampi i žuti kukuruz.

Pizza sa škampima, kukuruzom i crnim maslinama

photo

  • 180 g tijesta za pizzu
  • 1 umak od rajčica
  • 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • malo soli
  • dvije žlice zrna kukuruza
  • nekoliko crnih maslina
  • 5 škampa
  • 125 g mozzarella Santa Lucia

Tajne talijanske kuhinje

Iako nije tipično talijanski začin, škampima tijekom prženja dodajte malo curryja. Istaknut će okus škampa, a pizzu učiniti zanimljivijom.

  1. U umak od rajčica umiješajte malo maslinovog ulja i soli.
  2. Razvaljajte tijesto za pizzu, po njemu razmažite umak od rajčice, dodajte mozzarellu izrezanu na kockice, kukuruz i masline.
  3. Pecite u dobro zagrijanoj pećnici dok tijesto ne pozlati.
  4. U međuvremenu škampe očistite od ljuske i popržite ih na jakoj vatri na malo maslinovog ulja, po minutu sa svake strane. Tijekom prženja možete im dodati i malo curryja.
  5. Gotove škampe rasporedite po pečenoj pizzi i odmah poslužite.
  6. Buon appetito!
Povratak na vrh