Okruglice od tikvica

Ovaj savršeni recept može biti predjelo, ukusni zalogaj na pikniku ili prilog. Svidjet će se i djeci koja ne vole baš povrće.

Okruglice od tikvica

photo

  • 4 srednje velike tikvice
  • 1 češanj češnjaka
  • 250 g Galbani Ricotte
  • po želji ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 1 l ulja za prženje
  • 2 jaja
  • 60 g ribanog sira
  • po želji mrvica
  • prstohvat soli
  • 250 g prhkog ili lisnatog tijesta
  • po želji nekoliko listića mente

Tajne talijanske kuhinje

Pazite li na ishranu možete pripremiti i manje kaloričnu verziju ovih okruglica: umjesto da ih pržite pecite ih u pećnici.

  1. Operite tikvice i narežite ih na tanke rezance te ih s češnjakom popržite na malo ulja.
  2. Kuhane tikvice ohladite, a zatim dobro pomiješajte s ricottom. Dodajte jaja, naribani sir, mrvice te posolite prema ukusu. Smjesa mora biti kompaktna kako biste oblikovali male, čvrste okruglice.
  3. Okruglice provaljajte kroz mrvice i odmah ih pržite u dubokom ulju.
  4. Poslužite tople uz salatu od matovilca ili hladne uz platu sa sirevima i narescima. Buon appetito!
Povratak na vrh