Focaccia s rajčicama i patlidžanima

Pravi ljetni recept: puno rajčica i patlidžana u focacci koja se može jesti i hladna.

Focaccia s rajčicama i patlidžanima

photo

  • 700 g tijesta za pizzu
  • 250 g Galbani Ricotte
  • 2 patlidžana
  • 1 pakiranje umaka od rajčice
  • 1 češanj češnjaka
  • nekoliko svježih listića bosiljka
  • malo ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • za prženje ulje
  • po želji soli i papra

Tajne talijanske kuhinje

Na ricottu možete naribati i parmezan kako bi vaša focaccia bila pikantnija.

  1. Operite patlidžane i po dužini ih narežite na tanke kriške. Popržite ih u dubokom ulju dok ne dobiju zlatnu boju. Zatim ih ocijedite na kuhinjskom papiru i posolite.
  2. U neprianjajuću tavu stavite umak od rajčice, dodajte češanj češnjaka i maslinovo ulje te nekoliko listića bosiljka. Dodajte sol i papar po ukusu. Pirjajte 15 minuta na srednje jakoj vatri.
  3. Posudu za pečenje namastite uljem i stavite sloj tijesta za pizzu. Na tijesto stavite umak od rajčice, zatim pržene patlidžane i preko svega ricottu. Pokrijte drugim slojem tijesta i polijte s malo maslinova ulja. Na kraju površinu i lagano posolite.
  4. Focacciu pecite 30-35 minuta u pećnici zagrijanoj na 190 °C.
  5. Buon appetito!
Povratak na vrh