Kup s kremom od ricotte i umakom od malina

Proljeće je stiglo i iskoristimo sve što nam nudi. Pod time posebno mislimo na sezonsko voće. Predlažemo vam ukusan i jednostavan desert sa sirom i malinama.

Kup s kremom od ricotte i umakom od malina

photo

  • 250 g Galbani Ricotte
  • 500 g biskvita
  • 100 g vode
  • 1 mahuna vanilije
  • 25 g likera od naranče
  • 150 g malina
  • 50 g šećera
  • po želji pinjola

Tajne talijanske kuhinje

Umjesto malina možete iskoristiti i borovnice, jagode, ribizle ili kupine.

  1. Mikserom usitnite maline, dodajte šećer i sve zagrijte u manjoj posudi. Zatim ih protisnite kroz sito kako biste odstranili sjemenke i dobili jednolični umak odnosno coulis.
  2. Razrežite mahunu vanilije po dužini, ostružite sjemenke, a zatim i sjemenke i mahunu stavite u vodu kojoj ste dodali liker. Sve zajedno malo zagrijte, a onda pustite da se ohladi. Ohlađenom tekućinom natopite biskvit kojeg ćete narezati prema veličini zdjelice za posluživanje.
  3. Na dno zdjelice, čaše ili kupa stavite biskvit, a zatim izmjenjujte sloj ricotte i sloj coulisa. Na vrhu stavite nekoliko malina za ukras i pospite prethodno tostiranim pinjolima.
  4. Prije posluživanja stavite na nekoliko sati u hladnjak. Buon appetito!
Povratak na vrh