Njoki sa šparogama, bobom i ricottom

Jednostavan i brz recept sa sezonskim namirnicama: bobom i šparogama.

Njoki sa šparogama, bobom i ricottom

photo

  • 800 g njoka
  • 250 g Galbani Ricotte
  • 1 svežanj šparoga
  • 150 g očišćenog boba
  • 40 g sira pecorino
  • nekoliko grančica timijana
  • malo ekstradjevičanskog maslinovog ulja
  • po želji sol i papar

Tajne talijanske kuhinje

Svježi bob brzo se kvari, zato ga iskoristite najviše tri dana nakon berbe/kupovine.

  1. Skuhajte bob i začinite s malo maslinovog ulja, soli, paprom i listićima timijana.
  2. Operite šparoge, uklonite tvrdi dio stabljike i skuhajte u puno posoljene vode. Odvojite vrhove, a ostatak promiješajte s ricottom i usitnite mikserom. Ako je smjesa pretvrda, dodajte nekoliko žlica vode u kojoj ste kuhali šparoge kako biste dobili prilično tekuću kremu.
  3. Skuhane njoke promiješajte s kremom od ricotte i šparoga, vrhovima šparoga, bobom i naribanim pecorinom. Po želji dodajte svježe mljeveni papar. Poslužite odmah.
  4. Buon appetito!
Povratak na vrh