Napuljske bruschette

Od svih talijanskih antipasta, predjela čija je zadaća otvoriti apetit, bruschetta je zasigurno najpoznatija. Tostirana kriška kruha upotpunjena prilozima poput rajčice, mozzarelle i bosiljka u svoj svojoj jednostavnosti predstavlja savršenstvo okusa. Napuljska inačica upotpunjena je filetima slanih inćuna, kušajte je prvom prilikom!

Napuljske bruschette

photo

  • 4 kriške domaćeg kruha
  • 125 g Galbani mozzarelle narezane na kockice
  • 5 cherry rajčica
  • po želji slanih fileta inćuna u ulju
  • malo ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • prstohvat soli i papra
  • po želji češnjaka

Tajne talijanske kuhinje

Napuljske bruschette “zalijte” s čašom mladog, suhog i rashlađenog bijelog vina.

  1. Tostirajte kruh u pećnici ili na roštilju, po nekoliko minuta sa svake strane.
  2. U međuvremenu operite rajčice, usitnite ih i pomiješajte s kockicama mozzarelle, začinite po želji.
  3. Na kruh utrljajte češnjak, svaku krišku prekrijte mješavinom rajčica i mozzarella i ukrasite filetima inćuna.
  4. Po želji dodajte malo ekstra djevičanskog maslinovog ulja. Buon appetito!
Povratak na vrh
Vaša privatnost

Kada posjetite bilo koju web stranicu, ona može pohraniti ili dohvatiti podatke u vašem pregledniku, uglavnom u obliku kolačića. Te informacije mogu biti o vama, vašim željama ili uređaju i uglavnom se koriste kako bi web-lokacija funkcionirala kako to očekujete. Informacije obično ne mogu izravno identificirati, ali vam to može pružiti više personaliziranog web iskustva.