Mousse od malina

Svježim, kremastim mousseom od malina prisjećamo se okusa ljeta.

Mousse od malina

photo

  • 350 g Galbani Mascarponea
  • 5 jaja
  • 275 g šećera
  • 200 g malina
  • nekoliko kapljica limunova soka
  • nekoliko listića mente za dekoraciju

Tajne talijanske kuhinje

Mousse možete pripremiti i od svježih i od smrznutih malina, a maline možete zamijeniti i nekim drugim bobičastim voćem.

  1. Istucite jaja i dodajte mascarpone, a zatim i šećer te dobro promiješajte.
  2. U međuvremenu maline kuhajte s 200 g šećera i malo limunovog soka dok ne dobijete voćnu kašu (coulis). Dobro usitnite mikserom i pustite da se ohladi.
  3. Pomiješajte kašu od malina s kremomod mascarponea mikserom pri srednjoj brzini i ne duže od 90 sekundi.
  4. Smjesu prebacite u slastičarsku vrećicu i istisnite je u zdjelice za posluživanje.
  5. Desert čuvajte u hladnjaku, a prije posluživanja ukrasite s nekoliko listića svježe mente.
  6. Buon appetito!
Povratak na vrh