Čokoladna torta s kremom od mascarponea

Čokoladna torta s kremom od mascarponea jedan je od najukusnijih specijaliteta talijanskog slastičarstva.

Čokoladna torta s kremom od mascarponea

photo

  • 100 g brašna
  • 4 žličice gorkog kakaa
  • 4 jaja
  • 110 g maslaca
  • 200 g šećera
  • 250 g Galbani Marscaponea
  • 2 žličice šećera u prahu
  • za dekoraciju tučeno vrhnje

Tajne talijanske kuhinje

  1. Prosijte brašno i kakao. Odvojite žumanjke od bjelanjaka i od bjelanjaka napravite čvrst snijeg.
  2. Na laganoj vatri otopite maslac i dodajte mu šećer.
  3. Prebacite ih u zdjelu za miješanje i dodajte žumanjke. Pomiješajte.
  4. Dodajte kakao i brašno te sve energično promiješajte. Na kraju dodajte snijeg od bjelanjaka.
  5. Kalup za tortu promjera 20 cm namastite i pobrašnite. Pecite 40 minuta na 180 °C, u prethodno zagrijanoj pećnici. Pečeno tijesto izvadite iz pećnice, pustite da se ohladi, a zatim razrežite na pola.
  6. U međuvremenu pomiješajte mascarpone sa šećerom u prahu.
  7. Kremu od mascarponea stavite na donji sloj tijesta i pokrijte drugim slojem. Stavite u hladnjak da se sve dobro ohladi i stisne.
  8. Tortu možete ukrasiti šećerom u prahu ili tučenim slatkim vrhnjem.
  9. Buon appetito!
Povratak na vrh