Citrusni Caprese

U ova temperaturno nestabilna vremena bitno je brinuti o jačanju prirodnog imuniteta i unositi što veće količine vitamina C. Kako bi cijela stvar bila manje medicinska, a više gurmanska, predlažemo vam atipičnu inačicu Caprese salate u kojoj su, osim neizostavne mozzarelle, glavni sastojci citrusi. Za nuspojave ne morate se konzultirati s liječnikom ili ljekarnikom, ali ih možete pozvati na večeru.

Citrusni Caprese

photo

  • 2 Galbani mozzarelle od 125 g
  • 1 crveni grejp
  • malo ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • po želji soli i papra
  • nekoliko listića svježeg bosiljka
  • 1 naranča
  • malo limunovog soka

Tajne talijanske kuhinje

Prije posluživanja Caprese salatu treba pustiti neka odstoji barem pola sata u začinima.

  1. Ogulite naranču i grejp i podijelite ih na kriške.
  2. Mozzarellu izrežite na ploške i sve zajedno posložite na tanjur.
  3. U sredinu stavite ploške naranče i grejpa, a s vanjske strane posložite mozzarellu. Posolite i zapaprite po želji.
  4. Začinite s ekstra djevičanskim maslinovim uljem i limunovim sokom i ukrasite s nekoliko listića svježeg bosiljka. Buon appetito!
Povratak na vrh