Caprese s marelicama

Ljeti ništa ne osvježava kao salata! U ovoj neobičnoj inačici popularne Caprese salate spojili smo naizgled nespojivo: sočne marelice, ukusnu mozzarellu, mladu salatu i hrskave bademe. Rezultat je salata koja oduševljava okusom, ali i izgledom.

Caprese s marelicama

photo

  • 3 x 125 g Galbani mozzarelle
  • 4 marelice
  • 100 g mješavine mlade salate
  • 40 g blanširanih badema
  • po želji ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • prstohvat soli

Tajne talijanske kuhinje

Osvježite nepce i upotpunite ovu salatu s par listova svježe mente.

  1. Operite marelice, osušite ih, izvadite im košticu i narežite ih na što tanje kriške.
  2. Mozzarellu također narežite i stavite po strani.
  3. Mješavinu mlade salate operite, procijedite, posolite i začinite ekstra djevičanskim maslinovim uljem.
  4. U sredinu velikog tanjura stavite salatu, a uokolo kriške marelica i mozzarelle.
  5. Pred sam kraj kratko, na suhoj tavi, prepržite bademe te ih u grubo usitnite nožem.
  6. Prije serviranja njima pospite ovu inačicu Caprese salate. Buon appetito!
Povratak na vrh
Vaša privatnost

Kada posjetite bilo koju web stranicu, ona može pohraniti ili dohvatiti podatke u vašem pregledniku, uglavnom u obliku kolačića. Te informacije mogu biti o vama, vašim željama ili uređaju i uglavnom se koriste kako bi web-lokacija funkcionirala kako to očekujete. Informacije obično ne mogu izravno identificirati, ali vam to može pružiti više personaliziranog web iskustva.