Salata s mahunama, krumpirom i mozzarellom

Zelene, zdrave i zasitne, to su mahune! Isprobajte ih na salatu upotpunjene krumpirom, Galbani Mozzarellom i aromatičnim dressingom. Možete ih konzumirati samostalno ili kao prilog nekom mesnom jelu. U oba slučaja, zadovoljit će i najrazmaženija nepca.

Salata s mahunama, krumpirom i mozzarellom

photo

  • 600 g svježih mahuna
  • 400 g žutih krumpira
  • 250 g Galbani Mozzarelle
  • malo crnog papra
  • 1 žličica žutog curryja u prahu
  • 1 žlica balzamičkog octa
  • 4 lista paprene metvice
  • malo ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 1 žličica dijon senfa

Tajne talijanske kuhinje

I povrće valja kuhati al dente, odnosno “prema zubu” kako bi pod zubima zadržalo kompaktnost, čvrstoću, ali i ono najvažnije, punoću okusa.

  1. Krumpir ogulite i narežite na kockice.
  2. Narezani krumpir stavite kuhati u lagano posoljenu vodu.
  3. U međuvremenu operite i za kuhanje pripremiti zelene mahune.
  4. Kuhajte ih u lagano posoljenoj kipućoj vodi najmanje 20 minuta.
  5. Dok se mahune i krumpiri kuhaju, pripremite preljev za salatu.
  6. Pomiješajte balzamički ocat, Dijon senf, prstohvat soli, prstohvat crnog papra, žličicu žutog curryja u prahu i pomiješajte sve zajedno u homogenu smjesu.
  7. Kada su krumpiri i mahune kuhane, procijedite ih i pustite neka se ohlade.
  8. Pomiješajte mahune i krumpire, pridružite im mozzarellu i prelijte salatnim preljevom.
  9. Prije serviranja, salatu ukrasite listovima svježe paprene metvice. Buon appetito!
Povratak na vrh
Vaša privatnost

Kada posjetite bilo koju web stranicu, ona može pohraniti ili dohvatiti podatke u vašem pregledniku, uglavnom u obliku kolačića. Te informacije mogu biti o vama, vašim željama ili uređaju i uglavnom se koriste kako bi web-lokacija funkcionirala kako to očekujete. Informacije obično ne mogu izravno identificirati, ali vam to može pružiti više personaliziranog web iskustva.